

## SIM Freshman Orientation & Parents' Meeting 2025

International B.Sc. Program, Faculty of Science, Mahidol University

## Thursday, 31 July 2025 | 09.00-16.00h@SALAYA

Time	Activity	Corresponding staff	Location
08.30-09.00	Orientation check-in	Senior students & staff	L1 corridor
09.00-09.15	Stay seated	<ul> <li>Students, parents, faculty staff</li> </ul>	L1-101
OPENING SE	SSION (09.15-12.00h)		
09.15-09.20	• VDO presentation of the Faculty of Science (5 min)		
09.20-09.30	• Opening remarks (10 min)	Dean of Faculty of Science	L1-101
09.30-09.45	• Welcome speech & greeting (5 min/ session)	<ul> <li>Deputy Dean for Educational Innovation and Salaya campus</li> <li>Assistant Dean for International</li> </ul>	
		Program     MUSC Alumni Association	
09.45-09.50	Taking group photos (5 min)	Administrative board, students, parents & faculty staff	
09.50-10.10	Special talk I:     Building Your Career in Age of Generative AI     (20 min)	<ul> <li>Lect. Jetsada Arnin, Ph.D.</li> <li>Assistant to the President for</li> <li>Education, Mahidol University</li> </ul>	
10.10-10.30	Morning break (20 min) - 3D printing of Faculty of Scie	nce Ice cream	
10.30-10.50	<ul> <li>Special talk: II:</li> <li>Life Beyond Degree Lessons (20 min)</li> </ul>	<ul> <li>Veerapat Keeratiwutthikul Group Chief of Staff, Bitkub Capital Group Holdings</li> </ul>	L1-101
10.50-11.20	• Introduction of the International Program Committee (SCAS, SCIM, SCBM, SCBE, SCME, SCIN & SCCT) and Faculty members (30 min)		
11.20-11.40	<ul> <li>Student regulations &amp; rules, campus life, facilities (20 min)</li> </ul>	<ul> <li>Lect. Phongthon Kanjanasirirat, Ph.D.</li> <li>Course coordinator of SCGI 170</li> <li>Proper Etiquette for Academic Field and Multiculturalism</li> </ul>	
11.40-11.50	<ul> <li>Taking group photos</li> <li>Grouping and moving for lunch and program session activities (10 min)</li> </ul>	<ul> <li>Administrative board, students, parents &amp; faculty staff</li> </ul>	Mahidol court/ SC1
12.00-13.30	LUNCH (Sponsored by Faculty of Science)	• Students, parents & faculty staff	SC1
ACADEMIC	PROGRAM SESSION (13.30-16.00h)		
13.30-16.00	Actuarial Science     Industrial Mathematics and Data Science	SCAS staff     SCIM staff     SCENT + 55	Phyathai campus
	Biomedical Science     Discourses & Environmental Biology	SCBM staff     SCDE staff	SC1-152
	Bioresources & Environmental Biology     Materials Science & Nano Engineering	SCBE staff     SCME staff	SC1-154 SC1-156
	Materials Science & Nano Engineering     Bioinnovation	SCIN staff	SC1-156 SC1-158
	Chemical Innovation and Technology	SCIV staff	SC1-158 SC1-160

Dress code for new students: regular Mahidol University's student uniform